Obiady

Jadłospis
od 23 – 27.06.

CYFRY OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB
NIETOLERANCJE POKARMOWE
( LISTA ALERGENÓW PONIŻEJ )


PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak z kiszonej kapusty z wkładką, risotto z mięsem i warzywami oraz sosem pomidorowym. Kompot jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: seler, gluten, nabiał

WTOREK

Zupa z fasolki z wędzonką*, kolorowe świderki z warzywami i kurczakiem. Kompot
jabłkowo-porzeczkowy.
Alergeny: seler, gluten, nabiał

ŚRODA

Rosół z makaronem, sałatka gyros* z pieczonymi ziemniakami. Kompot jabłkowo-
agrestowy.
Alergeny: seler, gluten, nabiał, jajka

CZWARTEK

Zupa gulaszowa z kluseczkami, ryż paraboliczny z sosem truskawkowym. Kompot
jabłkowo-śliwkowy.
Alergeny: seler, gluten, nabiał, jajka

PIĄTEK

Zupa koperkowa z ziemniakami, pulpety rybne z sosem musztardowym, kasza
bulgur, sałatka z marchewki i ogórka. Kompot jabłkowo-aroniowy.
Alergeny: seler, gluten, nabiał, jajka, ryba

Lista alergenów i składników

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (produkty z mięsa,
przecier pomidorowy) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka
łącznie z laktozą, jaj, soi, selera i gorczycy.

Szczegółowe składniki potraw do wglądu u Intendentki.

Cennik, zasady korzystania:

ZASADY KORZYSTANIA Z POSIŁKÓW OBIADOWYCH od 01.09.2024 r. w Liceum Ogólnokształcącym Towarzystwa Ewangelickiego

1. Stołówka wydaje posiłki obiadowe uczniom w cenie: 

  • w abonamencie:
     – cały obiad 16,50 zł
     – drugie danie 13,50 zł
     – zupa 6,00 zł
  • jednorazowy obiad w danym dniu:
     – cały obiad 18,00 zł
     – drugie danie 15,00 zł
     – zupa 7,00 zł

2. Wysokość opłaty za posiłki w stołówce szkolnej określa organ prowadzący szkołę.

3. Wnoszenie opłat za posiłki:

  • Opłaty za obiady w danym miesiącu przyjmuje sekretariat szkoły.
  • Opłatę wnosi się za cały miesiąc z góry do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego okres, za który opłata jest wnoszona.
  • Istnieje także możliwość wykupienia obiadów w wybrane dni tygodnia (wykaz wybranych dni wraz z opłatą wnosi się z góry), jednak przez abonament rozumie się zakup minimum 15 obiadów przy uwzględnieniu odpisu. W okresie feryjnym i świątecznym nie mniej niż 75% dni nauki.

4. Odpisy za niewykorzystane posiłki:

  • Nieobecność ucznia należy zgłosić, osobiście lub telefonicznie.
  • Odpis następuje od następnego dnia pod warunkiem zgłoszenia nieobecności do godziny 9.00. Po tej godzinie następuje przesunięcie odpisu o jeden dzień.
  • W takiej sytuacji odpis za niewykorzystane posiłki w danym miesiącu zostanie zwrócony w postaci pomniejszenia opłaty za posiłki w kolejnym miesiącu o wysokość odpisu.
  • Wysokość odpisu wynosi 8,00 zł za każdy posiłek od dnia następnego po zgłoszeniu.
  • Odpis przysługuje TYLKO za zgłoszone nieobecności.
  • Rozliczenia i odpisu opłat za niewykorzystane posiłki w czerwcu dokonuje się na koniec miesiąca.
  • Jeżeli nie dokonano zgłoszenia nieobecności, obiad można odebrać (na wynos) w godz.13:00-13:25.

5. Rezygnację z posiłków abonamentowych należy zgłosić do dnia 1-go danego miesiąca osobiście lub telefonicznie w sekretariacie szkoły.

Scroll to Top