fbpx
  • ban06.jpg
  • ban07.jpg
  • ban08.jpg
  • ban09.jpg
  • ban10.jpg
  • ban11.jpg

25.09 – 29.09.2023

PONIEDZIAŁEK:

  • Rosół z makaronem, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, sałatka z ogórka kiszonego i cebuli, kompot z owoców mieszanych.
    ALERGENY: 1, 3, 9

WTOREK:

  • Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, sznycel drobiowy, sałata lodowa z ogórkiem zielonym, ziemniaki, kompot z owoców mieszanych.
    ALERGENY: 1, 3, 9

ŚRODA:

  • Zupa grochowa z wkładką, chleb, naleśniki z twarożkiem i brzoskwiniami, kompot z owoców mieszanych.
    ALERGENY: 1, 3, 7, 9

CZWARTEK:

  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, ryż na sypko, kompot z owoców mieszanych.
    ALERGENY: 1, 3, 7, 9

PIĄTEK:

  • Zupa ogórkowa zabielana z ryżem, ryba smażona, fasola szparagowa z masłem, ziemniaki, kompot z owoców mieszanych.
    ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9

 

Uwaga:

  • Liczby oznaczają substancje lub produkty powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe.
  • Lista alergenów i składników dostępna w Sekretariacie Szkoły.
  • Szczegółowe składniki potraw do wglądu u Pani Intendentki.

 

Zasady korzystania z posiłków obiadowych od 01.09.2023 r.
w Liceum Ogólnokształcącym Towarzystwa Ewangelickiego

1.
Stołówka wydaje posiłki obiadowe uczniom w cenie:

  • w abonamencie:
     - cały obiad 16,50 zł
     - drugie danie 13,50 zł
     - zupa 6,00 zł

  • jednorazowy obiad w danym dniu:
     - cały obiad 18,00 zł
     - drugie danie 15,00 zł
     - zupa 7,00 zł

2.
Wysokość opłaty za posiłki w stołówce szkolnej określa organ prowadzący szkołę.

3.
Wnoszenie opłat za posiłki:

  • Opłaty za obiady w danym miesiącu przyjmuje sekretariat szkoły.
  • Opłatę wnosi się za cały miesiąc z góry do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego okres, za który opłata jest wnoszona.
  • Istnieje także możliwość wykupienia obiadów w wybrane dni tygodnia (wykaz wybranych dni wraz z opłatą wnosi się z góry), jednak przez abonament rozumie się zakup minimum 15 obiadów przy uwzględnieniu odpisu. W okresie feryjnym i świątecznym nie mniej niż 75% dni nauki.

4.
Odpisy za niewykorzystane posiłki:

  • Nieobecność ucznia należy zgłosić, osobiście lub telefonicznie.
  • Odpis następuje od następnego dnia pod warunkiem zgłoszenia nieobecności do godziny 9.00. Po tej godzinie następuje przesunięcie odpisu o jeden dzień.
  • W takiej sytuacji odpis za niewykorzystane posiłki w danym miesiącu zostanie zwrócony w postaci pomniejszenia opłaty za posiłki w kolejnym miesiącu o wysokość odpisu.
  • Wysokość odpisu wynosi 8,00 zł za każdy posiłek od dnia następnego po zgłoszeniu.
  • Odpis przysługuje TYLKO za zgłoszone nieobecności.
  • Rozliczenia i odpisu opłat za niewykorzystane posiłki w czerwcu dokonuje się na koniec miesiąca.
  • Jeżeli nie dokonano zgłoszenia nieobecności, obiad można odebrać (na wynos) w godz.13:00-13:25.

5.
Rezygnację z posiłków abonamentowych należy zgłosić do dnia 1-go danego miesiąca osobiście lub telefonicznie w sekretariacie szkoły.